mellan vakna & somna

Musfällehaveri

Kategori: Diverse

Vid ett-snåret i natt vaknar vi samtidigt av en duns som liksom inte går att sova sig igenom. Dunsen blir till flera dunsar, ja det låter faktiskt som att någon springer omkring. Men var? Och vad är det som dunsar? Att det var en mus som sprang omkring listade vi ut i ett nafs. När vi strax därpå lokaliserade ljudet till vinden rakt ovanför oss så var det inte så svårt att räkna ut vad det var som dunsade. En icke tillräckligt väl fungerande musfälla.

Visserligen är det kanske elakt att fånga möss i fällor, men det känns än mer elakt att fånga möss i fällor om mössen i fråga sedan kan springa omkring fast de är fast i fällan. Inte riktigt så det är tänkt att fungera. Detta är modell nummer två som får underkänt i det stora skogsmustestet och man undrar ju lite om tillverkarna inte gjort någon slags test alls innan deras produkter börjar säljas?

Det är lite oklart hur jag hade löst problemet om jag varit hemma själv. Nu löstes ju problemet tack vare att min bättre hälft är klart mer modig. Jag hade förmodligen fått ringa in förstärkning.

Så ja, ikväll blir det inköp av musfällemodell nummer 3. En klassisk gammaldags variant.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: