mellan vakna & somna

Sommarlista

Kategori: Diverse

1. Ditt favoritställe på sommaren?
I solstolen. I en hängmatta. På en strand. Vid en grill. Kallekrona är ju riktigt härligt på sommaren så här är jag gärna. Likaså är ju Sölvesborg en höjdare och Öland ska vi ju inte heller glömma bort.

2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
En härlig dag på stranden, varmt och vindstilla, lek och bad. Lite afterbeach med en kall öl på en uteservering innan en smarrig grillkväll på kvällen.

3. Vad lägger du hellst på grillen?
En köttbit och halloumiost är ju aldrig fel. Grillspjut är en höjdare, men egenmarinerad fläskfilé är inte heller fel.

4. Vad har du för planer för årets semester?
Någon slags spontanutflykt lär det bli. Annars är lata dagar i solen mina enda planer. Ja förutom helgen med hela fina trionfamiljen på Öland förstås.

5. Dina bästa sommarfärger?
Blått och vitt kanske.

6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
Jordgubbar och grillat. Alltid och i alla former, så där så att man nästan längtar efter makaroner och köttbullar till slut. Hetsa till stranden så fort det är fint väder är väl också lite klassiskt (även om det kanske blåser storm och är 15 grader varmt - är det sol så är det strand).

7. Bästa sommarminnet från barndomen?
Oj. Härliga långa sommarlov. Härliga långa dagar på den vita sandstranden. Barfotaspring bort till bästisen och lek hela dagen lång.

8. Havet, sjön eller poolen?
Havet. Alltid havet allra helst. 

9. Vad väljer du i glassbaren?
Har alltid så svårt att välja, helst om glassbaren är Glassiären. Kombinationen mjukglass och en smak är ju en favorit, gärna pecannöt.

10. Vart går din drömsemester?
Drömsemestern övrig tid på året är nog just nu Hawaii. Men på sommaren stannar jag helst i Svea, varför lämna det när det är som finast liksom? Men någon speciell plats drömmer jag nog kanske inte om direkt. Skulle möjligen vara Gotland då.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: