mellan vakna & somna

Tragedins rättegång

Kategori: Diverse

Rättegången är inledd. Pappan som sköt skotten i Rödeby som dödade en 15-åring och skadade en då 16-årig kille står åtalad. Intresset är enormt och utanför tingshuset kryllar det av nyfikna och yrkesutövare.

Vilken tidning man än läser idag, i princip, har något med som tar upp tragedin i Rödeby. Att läsa kommentarerna till artiklarna är nästan det som är mest intressant. Eller mest skrämmande beroende på hur man ser det. Många håller med pappan. Många tyckte att han gjorde rätt. Många anser att man ska få försvara sig själv.

Jag kan förstå pappans desperation. Men. Jag har sagt det förr, hur man än vänder och vrider på det så är det inte okej att skjuta ihjäl en annan människa. Även om dessa barn, för visst är man fortfarande barn i moppeåldern, varit förjävliga så är de fortfarande människor. Den dagen vi får ett samhälle där det snarast är lag på att ha vapen hemma och i princip inte är straffbart att skjuta ihjäl den man tycker kommer för nära, den dagen vill jag nog emigrera till fjärran öde ö.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: