mellan vakna & somna

Öppna ögonen - stoppa våldet

Kategori: Diverse

Skottdrama i Rödeby.
Dödsmisshandel i Stockholm.
Pojkar torterar en handikappad till döds.
Någon skjuter in genom ett fönster till en lägenhet i Bromölla.

Helt ärligt. Vad är det som händer?
Har det blivit en ordentlig upptrappning på senare tid eller rapporteras det helt enkelt bara mer?

Oavsett vilket så måste den negativa spiralen vändas. På något sätt måste folk, barn och vuxna, få upp ögonen.

Öppna ögonen. Ta ansvar.
Stoppa våldet.

Kommentarer

  • Karro säger:

    Klart mer rapportering. Vi snackade om det för ett tag sen att i somras rapporterades minsta ficktjuv i Sunny Beach pga vad som hänt där.
    Nu är det inne att rapportera om detta så då tror man genast att det ökat. Medierna luras ju.

    2007-10-10 | 11:27:32
  • jess säger:

    måste ju försvara då... jag jobbar med ämnet idag. det har ökat sjukt mycket. men inte i statistiken. utan på akuterna. 45 procent av alla ungdomar som kommer in till akuten med skador efter slagsmål har inte anmält inom ett år - kommer antagligen inte anmäla. många av dem har varit med i organiserade gängslagsmål. sjukt. verkligen. och visst det är antagligen inne att rapportera just nu. men det betyder inte att det inte ökar. det sjuka tycker jag är att ett mord på kungsholmen med pojkar i högre samhällsklasser får så mycket utrymme....

    2007-10-10 | 12:47:23
    Bloggadress: http://fialin.blogg.se
  • Anonym säger:

    Hej, är en av dina anonyma läsare som följer din underhållande blogg. Måste blanda mig i diskussionen: Jag tror inte heller att våldet har ökat vad gäller antalet händelser. Däremot har det kanske blivit grövre attacker, hemskt givetvis. De organiserade gängslagsmålen är dock ingen nyhet. Fotbollshuliganer (som det ryktas vara i Kungsholmen) har sysslat med detta i årtionden. Jag tror dock att det här har krupit ner i åldrarna. Den typiske "förövaren" har nog en lägre medelålder idag. Givetvis går allt i "trender" i media. Titta på sars, galna kosjukan, fågelinfluensan(bara för att ta några exempel). Inte är de problemen borta idag?

    2007-10-10 | 14:43:28
  • Petra säger:

    Å nu blev ju jag genast nyfiken på vem denna anonyma läsare är. Kliv fram i ljuset!

    Appråpå våldet så fattar inte jag heller vad som händer i värlen just nu. men att mer tas upp i medierna är ju ett som är säkert. Olika trender går ju hela tiden. Snart får vi läsa om snökaos och annat.

    Här hemma skriver vi just nu mycket om psykiska besvär etc. Tre ungdomar har på kort tid tagit livet av sig i Avesta. Så himla tråkigt!

    2007-10-10 | 15:17:57
    Bloggadress: http://petrisens.blogg.se

Kommentera inlägget här: