mellan vakna & somna

Ett skottdrama - en tragedi

Kategori: Diverse

På ett ofattbart sätt sattes Rödeby på kartan. Aftonbladet kallar det Rödebytragedin. Och visst är det en tragedi. Det är en sådan tragedi som inte går att beskriva med ord. En sådan som berör alla på något vis. Ilskan och sorgen syns i mångas ögon. Skylten utanför kyrkan berör. Känslan när man ser ungdomarna utanför skolan är märklig.

Det är alltid en extra stor tragedi när någon så ung dör.
Det känns alltid lika onödigt.
Och att lösa problem med hjälp av vapen är aldrig en bra lösning. Skjuter man med ett hagelgevär mot någon så har man för avsikt att döda.
Det är så onödigt att man inte finner ord.

Kommentarer

  • Petra säger:

    Det är furktansvärt det som har hänt. Kan tänka mig att det pratas en del i bygden nu också om detta på olika sätt. Avestas drama i helgen består av en 16-årig tjej som hoppade framför tåget, tragiskt värre.

    2007-10-07 | 15:34:31
    Bloggadress: http://petrisens.blogg.se
  • Erik säger:

    Att dessa huliganer får hållas på, och nu får ett sådant stöd i Aftonbladet och Expressen är otroligt! 15-åringen utmålas som en ängel i kvällspressen, när han i själva verket var ute på mördarstråt!

    Dessa ungdomar får skylla sig själva när de blev skjutna, all heder åt fadern som var beredd att försvara sin fru och sina barn, om än med övervåld. Appråpå övervåld, han bedömde säkert situationen som så pass allvarlig, att hans nära och käras liv var i fara, att han därför sköt. I nödvärn får man skjuta även 15- och 16-åriga ligister, ovasett hur mycket ungdomarnas närstående tycker att de är "änglar". Hells Angels borde vara en bedömning närmare sanningen! Vad behöver ske för att deras föräldrar ska öppna ögonen och förstå vilka fruktansvärda ligister deras ögonstenar är, hur många ska behöva dö? Nu tänker denna ligistgäng lemlästa och mörda hela den trakasserade och mobbade familjen. Änglar? *phew*

    2007-10-09 | 00:27:20
  • Sara säger:

    Att mörda någon är aldrig okej. Att hota att mörda någon är heller inte okej. Oavsett om man är 50 eller 16. Det är många som behöver öppna ögonen, helt klart. Det borde aldrig ha behövt gå så långt att en 15-åring - ligist eller ej - skjuts innan ögonen öppnas.
    .

    Hur man än vänder och vrider på det så är det ju det onödiga våldet som ligger till grund för allt detta. Och hur man än vänder och vrider på det så är alla förlorare.
    .
    Det enda jag hoppas är att man öppnar ögonen nu. Nu! Och jag står fast vid att det aldrig är bästa lösningen att döda någon. Oavsett ålder.

    2007-10-09 | 13:22:53
    Bloggadress: http://sarasaras.blogg.se
  • Tragedi & stor skandal säger:

    Blir bara mer och mer förbannad när jag tänker på vad familjen fått stå ut med under så lång tid! Detta är inte fråga om mobbing (redan det är fruktansvärt för den drabbade)utan värsta sortens trakasserier. Jag med många andra här i landet hade gjort exakt samma sak i vanmakt och rädsla för att försvara min familj - utan att tveka. Myndigheterna bör snarast släppa fadern och spärra in de skyldiga, alltså ligisterna!!! Ligisternas föräldrar kan gott få betala riktigt dryga böter också och sälja mopederna för att få ihop till en del av summan. Nej, den plågade familjen har fått lida tillräckligt länge nu. Det minsta jag kan göra nu är att skriva på namnlistan för pappan på www.namninsamling.se

    2007-10-09 | 13:33:27
  • Petersson säger:

    Alla ni runt om i Sverige som är mobbade under en lång tid vet vilken hemsk känsla det är. Här har ett helt fegt gäng gått snäppet längre och plågar en hel familj, fördärvar egendom och sätter skräck även i andra i samhället. Att ingen skjutit huliganerna innan är ett under, men någon gång kan det brista för vem som helst. Man orkar helt enkelt inte längre. Hur många mobbade tar livet av sig varje år?! Nej, vi har fått nog nu.

    2007-10-09 | 14:03:23

Kommentera inlägget här: